Ny kurs!

Igår var det dax för ett nytt steg i min hundvärld, dvs att testa en ny gren och börja en ny kurs!
Jag tyckeer att det är superkul att testa nya grejer och ibland faller man för dem och ibland inte, men det känns i alla fall kul att testa på. Vi också också så olika hundar med två olika raser och självklart kräver varje hund olika form av stimulans och aktivering. Tex så är det ju inte riktigt läge att köra jaktapportering med en russell... 
 
Kursen vi började på igår var Rallylydnad, som är en lättssammare och gladare form av traditionell tävlingslydnad. Många tror att det går fort eftersom det heter just rally, men speciellt fort går det inte. 

I stort sett alla moment utgår från fotgående så det måste man ha på plats, samt en god kontakt med sin hund (utan att röra den såklart)! Man går en bana som består av uppställda skyltar som berättar vad maan ska göra och som i alla tävlingsgrenar får man avdrag vid felaktiga saker. 
 
Jag hade tänkt gå kursen med Greger. Men vi har just nu två höglöpande tikar och Greger 1 år är helt okontaktbar... Jag hoppas att han vänjer sig med tiden, men jag tyckte inte att det var läge för kurs igår eftersom han var helt uppe i det blå och skulle ha svårt att ta in någon som helst information. Därför fick Milla vara stand in igår så hoppas vi att Greger landat igen till nästa vecka! 
 
Med på kursen är också lillasyster Elin och Greta.Greta kan precis som Greger inte så mycket lydnadsmässigt, men det här blir en perfekt uppstart för oss inför framtida träning och tävling hoppas jag! 
 
Ser fram emot nästa vecka, ska bli riktigt kul att fortsätta lära mig mer om denna trevliga tävlingsgren! 
Allmänt | | Kommentera |
Upp