Älska kurser!!

Jag har haft hund sedan jag fyllde 9 år och fick min efterlängtade Charlie, en Cavalier Ki g Charles Spaniel. Han var en helt fantastisk omplacering på 4 år då han kom till oss.

Eller fantastisk och fantastisk, han var van att äta sin middag vid bordet, han kunde absolut ingenting och han gick aldrig att släppa lös, vi har både jagat honom över halva Kungsholmen och i en fårhage på Gotland...

Men han var snäll och glad och ställde upp på alla mina upptåg, som mest innebar hopp över olika hinder. Om agilityn hade funnits lika starkt som nu och om min familj hade varit aktiva inom hunderiet hade just agility varit en fantastisk gren för oss då. 

Men då på det glada 80-talet så pratades det inte så mycket om hundkurser för vanliga sällskapshundar. Det var mest brukshundar som var på de olika hundklubbarna och tävlade och tränade. Så nej, jag och Charlie hoppade mest staket på Kungsholmstorg och upp och ner på murarna på Kungsklippan, och vi hade otroligt kul! 

Min första hundkurs gick jag istället -92 eller -93 med min mosters Golden Retriever som hette Otis. Tror att det var en allmänlydnadskurs vi gick och det var på Umeå Brukshundsklubb och trots att jag inte minns så mycket av den så minns jag att det var kul! 

Min andra kurs var en valp/unghundskurs i Vallentuna med min schäfertik Ussi. Vet inte hur jag lyckades komma med på den kursen eftersom det egentligen var en uppfödare som ordnade kursen för sina valpköpare, men på nåt bananskal trillade jag in.

Sedan dess har det rullat på och jag har både hållit kurser och framförallt gått massa kurser genom åren med de hundar jag gått. Och hur många hundar jag än haft och hur många kurser jag än gått så lär jag mig allt massa, massa nytt och kul på varje kul! Och det är verkligen så roligt att gå kurs tillsammans med sin hund och jag älskar det!!

I höst ska jag testa något helt nytt, jag ska gå en grundkurs i Rallylydnad! Ska verkligen bli superskoj och jag tror att det är något som kan passa mig och bli ett bra komplement till
det andra vi tränar med våra hundar! Jag har varit nyfiken på den tävlingsformen ett tag så när en kurs dök upp anmälde både jag och lillasyster Elin oss. Ser så fram emot det! 

Hoppas även att det blir ännu en jaktapporteringskurs i höst, vilket är det roligaste (och svårt..) som finns! 

Så jag ser fram emot en höst i kursens tecken,  blir så kul! Hade bara velat toppa det med en valpkurs, men utan valp i huset blir detta lite svårt. Men vi får hoppas att det kanske blir till våren istället! 
Allmänt | | En kommentar |
Upp