Jobba hemma + uppfödning = lyx

Den sociala distansieringen fortsätter och jag jobbar hemma sedan 2,5 månader tillbaka, vilket är en otrolig lyx! 
Just nu sitter jag vid köksbodet (har lunch just nu) och jobbar och hundarna springer lösa på gården och valparna är ute i sin inhängnad och har busat där ett par timmar. Dörren in står öppen så alla, både valpar och vuxna går in och ut som de vill och lever ett fantastiska hundliv helt enkelt!
 
Sedan jag bloggade sist har O-kullen hunnit bli ganska stora och nästa vecka är de faktiskt flyttfärdiga! De kommer att flytta över hela Sverige och får alla superbra hem! Vi har i helgen haft två av familjerna på besök (ute på gården förståss) och även de älskade våra småttingar! 
 
Något som är superkul är att vi har börjat ta upp viltspåret med våra hundar! Jag och Mathias spårade otroligt mycket med hundarna då vi hade schäfer, men eftersom spår tar tid så är det inget vi prioriterat de senaste 10 åren. Men nu är vardagslivet annolunda (inte pga Corona, utan pga att tjejerna blivit stora) och det finns en annan tid för sådant. 
 
Så två helger i rad har vi varit ute, nu i helgen var vi dessutom ute både lördag och söndag. Vi hade med oss 4 hundar förra helgen (Bettan, Vilde, Milla och Myran), i lördags hade vi dessutom med oss lillasyster och hennes två hundar och igår även Noras två hundar. Så det blir en hel del spår som ska läggas! 
 
Det är verkligen superkul med spår, speciellt när man spårar med flera olika hundar! Man ser att Bettan och Greta och mamma Doris är släkt, de är väldigt spårnoga vilket är superkul. Milla har inte riktigt tid att vara lugn och noga utan far som en virvelvind i spåret, Myran är effektiv med en bra fart och älskar detta och Vilde har så högt tempo att man får verkligen hålla i sig! 
 
I förlängningen kommer vi nog inte spåra med alla hundar varje gång, utan satsa på några och sedan får resten följa med vid tillfälle eller aktiveras på annat vis, men nu i början är det extra kul att se vilka av hundarna som gillar detta extra mycket. Målet är att hinna göra anlagsprovet med ett gäng i år, men eftersom vi förare är nybörjare på detta så skyndar vi långsamt!
 
Så ni som bor i Umeå och har hund från oss och vill hänga på, hör bara av er!!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp