Våra nya små

Liten och lite mindre har nu bott tillsammans med oss ganska länge, Liten en dryg månad och Lite mindre 3,5 veckor. Så vilka är dessa småttingar då?
 
Liten heter Something New´s Make a Memory och kallas Maxa till vardags. Hon är en gul labradortjej som är kusin med Milla och Vilde och somnamnet antyder så kommer hon från samma uppfödare. 
 
 
Maxa flyttade till oss i december och har verkligen gjort sig hemmastadd och är en väldigt busig valp. Hon biter i allt och alla, är ganska envis och vet vad hon vill och hon känns väldigt lättlärd. Hon sover duktigt på nätterna, är duktig på att säga till när hon behöver gå ut och kommer som ett skott om man kallar på henne. Hon älskar snön som kommit och älskar att springa och busa i den och hon är ganska så vild i sina lekar.
 

Av våra labradorer är hon den som är solklart busigast som valp och framförallt bitigast. Hon är en väldigt trygg tjej som inte bryr sig om nya miljöer utan är pigg på allt.  Hon har varit med på ett par av Labradorklubbens Öppenträningar och tycker att alla människor är fantastiska och att de finns där för att antingen ge henne godis eller för att bitas på! 
 
Lite mindre heter Quai´s Queen of Hearts och kallas Tuva till vardags. Hon är en russelltjej från våran senaste kull efter Doris och Rony. 
 
Tuva har ju bott hos oss sedan hon föddes men lämnade sin mamma och sina syskon på sin 8-veckorsdag för att då flytta in i vår familj till 100%. 
 
Tuva är också väldigt duktig på att bitas och klapprar med tänderna som ett litet monster. De första dagarna var vi verkligen oroliga hur det skulle gå eftersom Maxa var så burdus och Tuva var så liten men Tuva är en tuff liten tjej. Tuva har inte hunnit vara med hemifrån ännu eftersom det varit så pass kallt men hon är inte brydd i något som händer runtomkring och känns som en stabil men väldigt busig tjej. 
 
Man är nog lite galen som ger sig på att ha två valpar i samma ålder samtidigt och visst har det många nackdelar. Samtidigt så har de väldigt roligt tillsammans och leker väldigt bra! De har alltid en kompis och en trygghet och någon att bita på och kampa med och sova tillsammans med. 
 
 
Att få två valpar rumsrena är tex mycket svårare eftersom de busar väldigt mycket med varandra och det är svårare att passa på två stycken. Man måste också tänka på att sära på dem så att de får egna upplevelser och inte blir för uppbundna på varandra och man måste komma ihåg att ensamhetsträna dem en och en. Man måste också komma ihåg att leka med dem en och en, det är så lätt att man glömmer det eftersom de leker med varandra så mycket

Vi som har tv-rum på övervåning får också bära väldigt mycket valp upp och ner för trappan (önskar mig för första gången ett enplanshus..) och de blir extremt busiga tillsammans helt klart.

Så ja, det är helt klart mer än dubbelt så jobbigt att ha två valpar samtidigt men också dubbel så roligt såklart 💗 !
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp