Ny kompis och glömda utställningsresultat

(null)
Sedan sist har vi också fått hälsa en ny liten tjej välkommen till kenneln. Hela vägen från Finland kommer vår nya lilla labradorfröken Myran, eller Mallorn´s Little Mermaid som hon heter. Hon är en svart labrador som idag blir 4 månader gammal. 
 
Som jag skrev i inlägget innan så har jag haft svårt att hitta någon valp som jag gillade och fick möjlighet att köpa. Det är svårt när man som relativt nya i rasen inte har några kontakter och samtidigt är väldigt kräsen. 
 
Men när jag vidgade vyerna till Finland så hittade jag kennel Mallorn´s hemsida och jag gillade även hennes hundar och även hälsostatistiken. Jag har även sett några avkommor efter hennes hanar live som jag också gillat. 
 
Orsaken till att jag tvekade att köpa från Finland är helt enkelt importreglerna. Valpen måste vara rabiesvaccinerad, vilket man får göra först då de är 12 veckor gamla och sedan ska det gå 3 veckor till. Detta gör att uppfödaren måste ha valpen kvar hemma tills de minst är 15 veckor, vilket inte är superbra för varken valpen eller uppfödaren. 
 
Men Myran var redan 16 veckor (och vaccinerad enligt konstens alla regler) då vi kontaktade uppfödaren och vi bestämde oss väldigt snabbt för att köpa henne och pga risken för stängda gränser så hämtades hon hem omgående. Så mellan första kontakten med uppfödaren och att Myran var hemma gick det 2 dagar... 
 
Att ta en lite äldre valp har sina utmaningar. En 8 veckors valp sover mycket och är dessutom liten, vilket gör att det är enklare för dem att anpassa sig till sitt nya hem. En fyra månaders valp sover inte alls lika mycket och är stor nog att komma åt typ allting och göra alla hyss den bara kan.. Så det innebär ett större passande, vilket just nu funkar bra eftersom jag jobbar hemma pga Coronavirusets framfart. 
(null)

 Fördelen är såklart att hon kan hänga med på mer. Men även om uppfödaren gjort ett jättefint grundarbete med henne så föredrar jag alla dagar i veckan att hämta valparna vid 8 veckors ålder. Känns som att man har missat så mycket nu då Myran är lite äldre. 
 
Men som hund är Myran glad, busig, envis, totalt obrydd i saker som låter och skrammlar, hon älskar de andra hundarna även om kärleken inte alltid är ömsesidig, hon verkar väldigt lättlärd och ligger nånstans mellan Vilde och Milla i aktivitetsnivå. Hon kommer att bli både större och grövre än Milla (som är en ganska nätt liten tik) och jg tror att många utställningsdomare kommer att gilla henne. 
 
Vi hoppas helt enkelt att hon och Milla kommer att ligga till grunden för en förhoppningsvis framtida labradoruppfödning hos kennel Quai´s, men det är långt dit och mycket kan hända så man får bara hålla tummarna och hoppas på det bästa!  
 
(null)
 
Nora påminde mig i veckan om att jag faktiskt inte bloggat något om Gregers debut i utställningsringen. Nora hade ju missat att anmäla honom till Övik där de andra två debuterade, så han fick vänta tills vi var i Nordmaling istället. 
 
Det var fem valpar anmälda (varav 3 från oss) och resultaten för våra blev:
BIR & BIG-1 Quai´s Live and Let Die "Greger" 
BIM Quai´s Lucky You 
2a bästa tik med HP Quai´s Love at first Bite
 
Superduktiga småttingar som charmade alla och skötte sig superfint! 
 
 
 

Allmänt | | Kommentera |
Upp