Social distansering

Det är verkligen en annolunda vardag vi lever i just nu. Allt står på paus och har gjort så i många veckor. Jag har jobbat hemifrån köksbordet i 6 veckor och sett N-kullen växa upp dag för dag, för att i måndags lämna boet och flytta till sina nya familjer. 

Den nya vardagen har också skapat ett sjukt stor drag på valpar och då vi la ut två återbudsvalpar för ett par veckor sedan blev vi fullkomligt nedringda och på en helg hade både de och hela O-kullen blivit tingade. 
 
Varför är det sådant sug då? Jo, årstiden i kombination med Coronaviruset helt enkelt. Många tycker att det är ett perfekt tillfälle att ta valp, vilket jag verligen håller med om. Jag hämtade själv Myran för 5,5 veckor sedan och har kunnat vara med henne varje dag. 

MEN alltför många som är hemma nu har ju inte riktigt tänkt genom detta och fattat att det kommer ett liv efter Corona, då vardagen förhoppningsvis ser normal ut igen och vi kliver upp på morgonen, kammar håret och går till kontoret. Och vem ska då ta hand om valpen/hunden? För vi säljer helt enkelt inte valpar till dem som tror att det räcker med att bara vara hemma under den första valptiden och sedan klarar sig hunden med en rastning på lunchen. Vi säljer inte heller valp till dem som tror att barnen ska ta hand om hunden då de kommer från skolan, för det vet vi inte funkar. Barn ska vara barn och leka med kompisar eller hålla på med andra aktiviteter. 
 
Vi har förtydligat de krav vi ställer på dem som tar kontakt med oss gällande valp och även lagt detta på vår hemsida nu. Orsaken till det är att vi har kontakt med alldeles för många som hör av sig innan de faktiskt är klara med beslutet att köpa hund eller vilken ras de ska ha eller hur de ska få ihop vardagen. Vi anser att detta ska vara klart innan man faktiskt kontaktar en uppfödare. 
 
Men de som nu faktiskt fått köpa valp i N-kullen och bokat valp i O-kullen har alla superbra förutsättningar att ta hand om valparna. Kul är också att flera gamla valpköpare återkommit, det är vi alltid extra glada för såklart! 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp