Flyttveckan stundar!

I slutet av veckan är det dax för vår J-kull att flytta hemifrån, och nästa vecka flyttar även K-kullen. Tänk så tyst, lugnt och tråkigt det kommer att bli utan dem alla?!
 
Jag är supernöjd över båda kullarna! Det är nyfikna, framåt och underbara valpar som älskar att utforska nya saker! Och de älskar att vara ute i sina utehagar på dagarna och busa! Vi brukar byta plats mellan dem så att de får nya upplevelser, och självklart är hagarna berikade så att de får utlopp för sina naturliga behov såsom att klättra, gräva, krypa under, bita, dra och jaga, precis som det ska vara! 
 
Jag tror helt enkelt att deras nya familjer kommer att bli supernöjda över sina nya familjemedlemmar och jag vet att vi gjort alltför att ge dem den allra bästa starten här i livet! 
 
Flyttvecka innebär självklart massa praktiska förberedelser också. Med 10 valpar kommer 10 hämtningar och dessa ska koordineras så att alla köpare får "sin" tid så att de verkligen känner sig trygga i att de fått all nödvändig information och fått ställa frågor de funderat på, innan de lämnar oss tillsammans med sin nya valp. 
 
Sedan ska alla blanketter och papper fyllas i med samtliga uppgifter om köpare och säljare och valp och skrivas ut. Det är köperavtal, besiktningspapper, skötselråd, rasstandard och även en checklista som vi tagit fram, för att verkligen säkerställa att inget missas. 

Sedan ska valppaket från Royal Canin och Arken Zoo hämtas ut och packas ihop.
 
Tidigare har valparna även fått med sig den fantastiska IKEA-musen, men den har utgått från IKEAs sortiment och jag har faktiskt inte lyckats hitta någon värdig ersättare till den, så mest troligt blir det inget sånt i valpväskan i år. Supertråkigt, men ska vi skicka med något så ska det vara något som är säkert och bra, och som valparna faktiskt gillar. 
 
Sen när valparna väl flyttat infinner sig tystnaden. Och trisessen. Och dax att planera för nästa kull såklart. Men framförallt kommer alla fantastiska rapporter från köparna, där vi får del av valparnas nya vardag genom bilder, inlägg i vår FB-grupp för valpköparna, SMS, mail och ibland även telefonsamtal. Och det ärju bara så fantastiskt roligt när man får del av det första kvittot på att man gjort ett bra uppfödarjobb och gett köparna en bra grund till att forma sina nya små valpar till den mest fantastiska hund som finns! Då är det riktigt roligt att vara uppfödare och det är värt allt pysslande och bajsplockande och allt bitande av små valptänder i världen!!
(null)
 
Avel | | Kommentera |
Upp