Berikning av valphage

När vi hade sista valpen hemma (den gigantiska I-kullen som bestod av hela en valp...) så ändrade vi lite i vår valphage.
 
Dels bytte vi från tidningar, som vi alltid haft på golvet tidigare, till att köra stallpellets i låda. Typ som att katterna går på låda, så gör man även med valparna. 
 
Fördelen med detta är att man slipper samla tidinigar (det går väldigt många eftersom man byter dem minst en gång per dag, i slutet då valparna är 8 veckor byts de 3 gånger per dag), pelletsen suger upp fukten så att man slipper lukten och dessutom slipper man valpar fulla i trycksvärta. Fräschare och trevligare helt enkelt! 
 
Sen blir det ju lite stökigare och man får sopa mer, men än så länge känns det som att fördelarna uppväger nackdelarna! 

Sen testade vi även att ha mer grejer inne hos valpen, fler olika underlag, mer saker att klättra på och dra i och så vidare. Tidigare så har vi mer låtit valparna testa på sådant då de varit ute i köket, men med en valp så ställer det också högre krav på aktivering tänkte jag, eftersom han inte hade några syskon att busa med. . 
 
Och även det gick väl hem, så inför kommande kullar (som förhoppningsvis föds i början av mars) kommer vi både att köra stallpellets och ännu mer aktivering i valphagarna. 
 
Så är det någon som har balanskuddar, babygym, gamla hundbäddar eller något annat roligt (och själklart säkert) som ni inte använder och vill skänka eller sälja för en liten peng, till oss så får ni gärna hojta till! 
 
Och om jag skulle få drömma hade det varit superkul med en sån här gunga åt de små. Alla barn älskar ju att gunga, så varför skulle inte små valpar göra det? 
 
 
 
 
 
Allmänt, Avel | Jack Russell Terrier, Uppfödning, Valpar | |
Upp