Varför Jack Russell?

Vi hade tidigare uppfödning av schäfer i många år men tankarna på en till ras kom redan 2004. 
 
Jag hade som barn en Cavalier King Charles spaniel och var väldigt svag för spanielraserna. Själv var jag inne på en Cockerspaniel, men vill minnas att Mathias tyckte att de var för små och vi enades om en Engelsk Springer Spaniel och den svart/vita killen Totte (Rowntree Give me Reward) flyttade hem till oss under försommaren 2004.
Totte och en liten Nora 💓
 
Totte var en supertrevlig kille och mycket lovande exteriört men varje gång man tog ut honom i skogen så tovade hela pälsen ihop, så jag ägnade massa tid åt klippning och borstning på den tiden, allt för att hålla pälsen i trim. 
 
Tyvärr röntgades Totte med D-höfter och vi märkte att han blev sur på de andra hundarna då han inte orkade med deras tempo. Men då man gick med honom själv märktes inga problem, så vi beslutade oss för att ge bort Totte till en familj som levde i ett lugnare tempo än vad vi gjorde. 
 
Vi var väl lite inne på ytterligare en Springer, men kände samtidigt att den massiva pälsvården inte riktigt tilltalade så det rann ut i sanden men i stället fortsatte vi att titta runt på andra raser. Vi ville ha en liten ras så att tjejerna kunde vara mer delaktiga än med schäfrarna, men samtidigt så tuff och robust att den kunde hänga med schäfrarna i skogen och komplettera dem som ras. Vi ville inte heller ha en alltför ovanlig ras och framförallt skulle det vara en frisk ras! 
 
Våra kriterier stämde in på Dvärgschnauser och Jack Russell Terrier och till viss del också Dansk Svensk Gårdshund. men det goda hälsoläget samt även utseendet hos Jack Russelln gjorde att vi bestämde oss för just den rasen, något som vi inte ångrat! 
Liten Alice, med en valp ur en av våra sista schäferkullar 
 
Alice, Jämtskogens Because of You, flyttade hem till oss i oktober 2006 och tog hela familjen och även resten av släkten, som tidigare varit väldigt skeptiska till att vi skulle skaffa en mindre hund, med storm!
 
Hon var en liten och väldigt tuff fröken, som visste precis vad hon ville, så vi hade verkligen nytta av att ha en god och lång hunderfarenhet! Lilla fröken Alice kunde t.o.m ta sig ton då man skulle flytta henne ifrån soffan, men det fick hon snabbt lära sig inte var ok att göra.

Att vara konsekvent var ett måste och Alice hängde mer än gärna ut i skogen med de stora hundarna! Däremot var (och är) hon ganska frusen av sig men det var nog också hennes enda minus på listan! 
 
Sen vet ni ju att man inte bara kan ha en Jack Russell... Ett år senare flyttade Bamsen in (Jämtskogens Choco Crisp) och sedan dess har det rullat på! 
Våra tre första russlar, Bamsen, Alice & lilla Stina. 
 
 
 
 
 
Allmänt | Jack Russell | |
Upp