Forzza

En av den vinstrikaste, och mysigaste, hundar vi haft var Forzza, eller som han egentligen hette, Raaw Elite Force.
Han var också den första russell vi hade framgång med i ringarna och som gav blodad tand.
 
Jag träffade Forzza första gången då han var 3  veckor och låg i valplådan med sin mamma och sina syskon i ett sovrum utanför Flen. 
Varför vi befann oss där, var inte alls för att köpa valp eller så, utan vi hade varit i Stockholm på Världsvinnarutställningen som då gick där. Den utställningen var en häftig upplevelse och minns jag inte fel så var det utställning i 3 dagar i rad men vi var "bara" nere dag 2 & 3 och tittade. 
 
I samband med utställningen blev vi hembjudna till kennel Raaw på "after show". 
Vi hade inte träffat Linda eller hennes dåvarande sambo tidigare, men haft en hel del kontakt via telefon och mail eftersom jag kontaktade henne då vi skulle ta vår första kull och jag ville använda hennes hane Capone. Nu hade han fullbokad det året (eller om hon helt enkelt trodde att jag var en oseriös galning från norr) så det blev inget den kullen, men vi höll ändå kontakt eftersom vi klaffade på en gång och hade samma tänk gällande hundar och avel. 
 
Hur det än var så fick jag äran att gå upp och kika på småttingarna och det var något med den lilla valpen som jag föll pladask för och jag sa till Linda att han visst skulle få flytta till norrland. Linda var inte alls lika övertygad, eftersom hon skulle behålla Forzza själv, så det blev starten på en lång övertalningskampanj, ett fantastiskt samarbete och vänskap! 
 
Jag minns än idag precis var jag var då Linda ringde och frågade om vi ville deläga Forzza tillsammans med dem och att han skulle då bo hos oss. Datumet var 091025 och jag befann mig på Alnö, där vi hade provridit en ponny, en urtråkig trög sak som knappt gick att få fram igalopp, så just den blev det inte. men samma dag hade vi provridit Grållan, som var vår första ponny (förutom en galen shettis vi hade tidigare). 
 
Självklart sa vi ja på en gång men eftersom han hade en del utställningar planerade så flyttade Forzza (och i samma veva också Abba)
hem till oss 090119!
 
Första utställningen hemma hos oss blev i Malmö på Svensk Vinnare i mars samma år. En superlång resan där vi först åkte till Flen för trimning och surr och sedan åkte vidare till Malmö tillsammans dagen därpå. Och resultatet? Vinst juniorklass med ett skruttigt HP... Vi var inte direkt nöjda, men som alltid, en rolig resa tillsammans! 
 
En månad senare vann han juniorklassen med CK i Västerås, för att pladaska rakt ner med en slät 1a. Och första året var verkligen så, upp som en sol och ner som en pannkaka, men höjdpunkten var Vännäs i juni, där det var dubbelutställning. Dag 1 stod han som BIR med cert och blev BIG-4 och dag två stod han som BIM med cert! 
 
 
Forzza ställdes ändå ganska sparsamt i Sverige, så efter att ha plockat 3 cert första året i juniorklass ställdes han inget mer innan han blev två år och blev då raskt Svensk Champion och Norsk Champion! Och som vuxen gick han verkligen bra för alla domare han ställdes för och han älskade verkligen att showa!
 
Det som var lite speciellt med Forzza var att han delägdes av två kennlar och frekvent reste mellan dessa två kennlar. Ibland var han hos Linda i flera månader, för avel och utställning, och sen var han tillbaka hemma under långa perioder, allt efter vad som passade bäst. Och Forzza var superenkel, och anpassade sig direkt till tillvaron och trivdes lika bra på bägge ställen, även om han blev solklart gladast då Mathias kom. 
Upplägget var riktigt bra, och då han var hos Linda ställdes han över halva jordklotet, och då han var hos oss blev det mer norra Sverige, med avstickare söderut.
 
Att vi bytte hundar med varandra mellan kennlarna gjorde att vi hade trevliga tillfällen att ses, något som jag verkligen saknar nu då Linda bor i andra änden av Sverige och vi absolut inte alls kan ses lika ofta. 
 
Som hund hemma var Forzza en mysfarbror som alltid var glad. Det finns verkligen inget ont i Forzza, han älskade allt och alla (förutom katterna, men det var nog Semlans fel som hetsade lite...). Han gick bra ihop med alla andra hundar, kunde flytta till Linda och vara med hennes hanhundar utan problem (även om storebror Chefen verkligen var chef i deras förhållande). Han var alltid lös i skog och mark och kom alltid då man ropade. 
 
Han var verkligen en enkel hund på alla sätt och vis och en "one of a kind" att äga och visa i ringen! Dessutom har han lämnat fantastiska barn, barn och barnbarnsbarn och har själv ca 20 kullar efter sig i norden. Hans första kull var vår E-kull och hans sista vår Y-kull och vi är väldigt glada att just hans friska, sunda och fantastiska jag ligger bakom ett flertal av de hundar vi har i vår avel idag! 
Hans barn har rönt framgångar i utställningsringarna runt om i världen och han har ett barnbarn som blivit världsvinnare, men det som många inte vet är att han även är pappa till en tik som är agilitychampion och som 2018 vann SM i Agility! 
 
Varför flyttade då Forzza? Jo, ju äldre han blev desto mer markerade han inne då någon tik löpte och hos oss löper nästan alltid någon, och då blev det tillslut ohållbart. Allt blev kissat på, väskor, skor, möbler, ja en gång gick han t.o.m upp på bordet och kissade på en vas... Tillslut stod vi i läget att välja mellan att kastrera (för att se om det blev bättre) eller omplacera, och eftersom han gjort så mycket och bidragit så mycket till vår avel och vår familj, så tyckte vi att det mest oegoistiska var att placera om honom till en egen familj.

Och eftersom vi märkte att han inte kissade inne om han fick vara i stan där det finns mer lukter att markera över, då hade vi som krav att hans nya familj skulle bo just i stan.
Och han fick en fantastisk familj där han verkar stortrivas, men nog saknar vi vår fina Forzzakille 💗💗! 
 
Pytteliten Forzza
 
 
Ca 8 veckor 
 
Precis inflyttad till Umeå 
 
Semester 2009, med storebror Chefen
 
9 månader
 
 
 
 
 
BIG-4 i Vännäs 
 
Forzza älskade att vinna, för då fick han alltid en ny leksak
 
 
Med matte i Askersund
 
  
BIR för Svante Frisk på samma utställning 
 
 
BIS-2 avelsklass Nordisk Vinnare 2011
 
 
 
 
 
 
 
Charmigaste och bästa hunden 💗!!
 
 
 
 
Allmänt, Hundar vi haft | Forzza, Jack Russell Terrier | |
Upp